Sisältöön »
Lions Kuha - Monta tapaa tehdä hyvää
Logo [Lions Kuha - Monta tapaa tehdä hyvää]

Lions Club Forssa Kuha

Kolme vuotta Lions-klubien kansainvälisen järjestön perustamisen jälkeen vuonna 1950 syntyi Suomen ensimmäinen Lions-klubi LC Helsinki / Helsingfors. Tällöin Suomesta tuli maailmanlaajuisesti järjestyksessä 29. Lions-maa.

Vuonna 1954 suomalaisessa Lions-toiminnassa Forssan silloinen kauppala nousi valtakunnallisesti katsoen eturiviin kun LC Forssa peräti kymmenentenä klubina maassamme perustettiin. Lions-piirien lukumäärä Suomessa oli tuolloin 1. Näin varhaisessa forssalaistoiminnan alussa löytynee selitys Forssan tekstiiliteollisuuden johtohenkilöiden suhteista mm. tamperelaisiin teollisuuden johtohenkilöihin. Maassamme viidenneksi vanhin klubi LC Tampere on kummiklubina ollut perustamassa LC Forssa -klubia.

Vuonna 1970 suomalaisia Lions-piirejä oli 12 kun LC Forssa / Kuha perustettiin. Klubin kotimainen perustamisnumero on 513. Tällöin oli kulunut jo 16 vuotta LC Forssan perustamisesta.

Tarvittiin jälleen 16 vuotta kun Forssassa todettiin olevan toimitilaa kolmannelle Lions-klubille. Vuonna 1986 perustettiin LC Forssa / Wahren, jonka kummiklubiksi nimettiin LC Forssa / Kuha. Neljäs klubi, jonka kotipaikaksi nimettiin Forssa, perustettiin vuonna 1995. Klubi, joka sai nimekseen LC Forssa / Flores, on järjestyksessä 33. suomalainen klubi, jonka kaikki jäsenet ovat naisia.

On kulunut yli 50 vuotta LC Forssa / Kuhan perustamisesta. Klubin perustamispäivä oli 25. p:vä elokuuta 1970 ja perustamisjuhlaa vietettiin saman vuoden marraskuun 27. päivänä. Klubin henkilökohtaisiksi kummeiksi nimettiin LC Forssan lion, palopäällikkö Pekka Ilvesmäki ja LC Tammelan lion, maanviljelijä Torsten Sipilä. Perustajajäseniä klubilla oli 22, joista toiminnoissa edelleen mukana 4, heistä yhtenä klubin perustaja-presidentti Lasse Willman.

Yli 50-vuotisen toimintansa aikana on LC Forssa / Kuhan toimesta jaettu huomattavia avustuksia ja lahjoituksia, joiden rahallisiin määriin on vuodesta 1979 alkaen voimakkaasti vaikuttanut testamenttilahjoituksena klubin hallintaan saatu Sirkka ja Kasper Lindholmin -rahasto.

Lions-tavoitteiden mukaisia päämääriä klubi on myöskin toteuttanut tekemällä työpalveluja niitä tarvitseville ja hankkimalla aktiviteettitoiminnalla varoja hyväntekeväisyyteen omalla paikkakunnallaan. Lisäksi klubi on ottanut osaa kansallisiin ja kansainvälisiin Lions-järjestön yhteisaktiviteetteihin.

 
>